Pokrenuta peticija za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Happy: Već ima 300 hiljada potpisa

Do sada, ova peticija ima preko 300 hiljada potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na njeno potpisivanje

05.05.2023. 10:41
  • Podijeli:
Rijaliti programi-63d6d36d24c10.webp Foto: Ilustracija

Na internetu je osvanula peticija kojom se traži oduzimanje dozvola srbijanskim televizijama Pink i Happy.

“Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima”, stoji u opisu peticije, a u nastavku su autori peticije detaljnije pojasnili zbog čega je ona pokrenuta.

“Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, znanstveno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja”, stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta Kreni – Promjeni.

“Ne želim da nezdravo postane normalno”, “Da bude zaustavljeno mentalno trovanje nacije”, “Propagira nemoral, kriminal, zlostavljanje, diskriminaciju, kršenje ljudskih prava, krivična djela, destrukciju, čime utječe duboko na svijest ljudi i uznemiravanje javnosti. Neograničenim prikazivanjem i necenzurom sadržaj je dostupan maloljetnim licima, koja ne smiju konzumirati dati sadržaj iz već navedenih razloga”, samo su neki od razloga za oduzimanje dozvola Pinku i Happyju koje su naveli potpisnici peticije u komentarima.

Do sada, ova peticija ima preko 300 hiljada potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na njeno potpisivanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()