Podstanar otvorio dušu: U stanu je namještaj iz prošlog stoljeća, a traže i po 1300 eura

Teško naći stan za najam u Zagrebu

24.01.2024. 18:14
  • Podijeli:
stan zagreb dnevnik hr-65b145533dd1e.webp Foto: Nova

U Zagrebu je teško pronaći stan za najam.

"Mi smo šesteročlana porodica, supruga, ja i četvero maloljetne djece do 7 godina. Kad tražimo stan većinom se kaže da ne primaju djecu uopće jer kažu da će primiti radije životinje, a ne djecu. Jedan najmodavac nam je rekao kako je ovo stan za četvero ljudi, a da se za ostalu djecu snađemo", kaže podstanar Leo Askar za Dnevnik Nove TV.

Ugovor za stan otkazan im je jesenas, a rok iseljenja je kraj mjeseca. "Ono što se nudi na tržištu je u najmanju ruku upitne kvalitete. Unutra je namještaj iz prošlog stoljeća, nije mijenjan godinama, a iznosi se kreću od 600, 700, 800 pa čak i do 1300 eura", prepričava Leo.

Da su iznosi najma jako narasli potvrđuju i same agencije. Agentica Eva Lisjak kaže kako sve ovisi o lokaciji nekretnine i u kakvom je stanju. "Od nekakvih prosječnih 45 kvadrata dvosobnog stana cijena može varirati od 500 do 900 eura. Nekretnina ima puno, ali i ne kvalitete kolika je ponuda. Jesu li se ljudi malo polakomili? Jesu", kaže.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()