Peticiju za oduzimanje dozvola TV Pink i TV Heppy potpisalo više od 350.000 ljudi

Samo u posljednja 24 sata, potaknuto masovnim ubistvom u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", potpise na tu peticiju stavilo je više od 150.000 građana

05.05.2023. 21:03
  • Podijeli:
Zagreb_cvijece-svijece_Beograd_foto_Emica Elvedji_PIXSELL2-6453f4cbdabf2.webp Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Peticiju za oduzimanje dozvola srbijanskim komercijalnim televizijama s nacionalnom frekvencijom, TV Pink i TV Happy, zbog emitiranje reality show programa dosad je potpisalo više od 350.000 ljudi, saopćio je u petak aktivista i direktor kampanje "Kreni-promijeni" Savo Manojlović.

Samo u posljednja 24 sata, potaknuto masovnim ubistvom u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", potpise na tu peticiju stavilo je više od 150.000 građana.

Ukidanje reality show programa na televizijama s nacionalnom frekvencijom nije nova ideja, a Manojlović u saopćenju podsjeća na "četiri godine šutnje" otkako je u junu 2019. podnesena narodna inicijativa kojom je zatraženo ograničavanje reality showa.

"To je dokaz da je sistem zakazao",  ocijenjeno je u saopćenju kampanje "Kreni-promijeni".

Manojlović je podsjetio i da je u međuvremenu "Kreni-promijeni" poslao institucijama 112 dopisa za ograničavanje reality programa.

"Niko ovdje ne tvrdi da je jedini uzročnik onoga što nam se danas događa kao društvu reality program, ali kriminal, nasilje i prostitucija, koji su prezentirani kao pozitivne vrijednosti u tim tv programima - sigurno nemaju blagotvorno djelovanje za nas kao društvo",  naveo je Manojlović, prenijela je Hina.

On je ocijenio da je u pitanju problem koji moraju "riješiti svi zajedno, kroz ustavne mehanizme i institucije, a ne urušavajući sistem države".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()