Oslobođeni za odavanje tajni pri napadu na Vučića u Potočarima

Drugostepeni sud je potvrdio prvostepenu presudu kojom su Mladen Trbović i Milan Dumanović oslobođeni od optužbe za krivično djelo odavanje službene tajne

06.12.2022. 16:02
  • Podijeli:
presuda-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio dvojicu bivših policajaca od optužbi za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posjete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Drugostepeni sud je potvrdio prvostepenu presudu kojom su Mladen Trbović i Milan Dumanović oslobođeni od optužbe za krivično djelo odavanje službene tajne u produženom trajanju kao saizvršioci, objavljeno je na sajtu ovog suda.

Kako je utvrdio Apelacioni sud, pravilno je prvostepeni sud zaključio da u konkretnom slučaju nije dokazano da je došlo ili moglo doći do nastupanja štetnih posljedica za službu, kao ni koji podaci predstavljaju službeni tajnu.

Dumanović i Trbović su se optužnicom teretili da su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara 2017. godine su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnjalo se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans rekli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()