Nesreća na Dinari: Mlada Ukrajinka pala u 120 metara duboku provaliju

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo da se na tijelu izvrši sudsko-medicinska obdukcija.

22.04.2024. 20:14
  • Podijeli:
gorska služba spasavanja, vežba - orlove stene, kopaonik - foto Tanjug GSS Vladimir Vilimirović (3)-65f048ea11daa.webp Foto: Tanjug/GSS/Vladimir Vilimirović

U nedjelju oko 19.30 sati zaprimljena je dojava da se na području omiške Dinare tokom planinarenja izgubila strana državljanka.

Po zaprimanju dojave poduzete su mjere traganja te su angažirani djelatnici HGSS-a, koji su oko 20.15 sati na nepristupačnom terenu u podnožju litice pronašli tijelo ženske osobe s vidljivim povredama karakterističnima za pad s visine. Na mjestu događaja obajvljen je uviđaj, piše Slobodna Dalmacija.

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo da se na tijelu izvrši sudsko-medicinska obdukcija.

Kako piše 24sata, stradala je 26-godišnja Ukrajinka koja u Hrvatskoj ima produženi boravak odlukom zakonodavnih tijela, a koja je bila s društvom na izletu.

Grupa nije pratila označene staze, već su hodali po grebenu. Stradala žena u nekom trenu odvojila se od grupe i pala u provaliju duboku 120 metara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()