Lažne web stranice nude smještaje na Jadranskoj obali

Druga porodica je srećom na vrijeme prepoznala lažnu ponudu i nije platila traženu najamninu unaprijed

31.07.2023. 10:30
  • Podijeli:
trogir hrvatska pixabay-6428838fc7549.webp Foto: Pixabay

Policija iz njemačkog Kemptena upozorava turiste koji rezerviraju godišnji odmor u Hrvatskoj da pripaze na lažne web stranice koje nude smještaja na Jadranskoj obali.

Kao upozorenje navode primjer dviju obitelji iz Allgäua koje su trebale ovih dana uživati u odmor u Hrvatskoj u “odličnom apartmanu po razumnoj cijeni“.

No, sve se pretvorilo u fijasko. Jedna od obitelji je novac za apartman uplatile posredstvom lažne web stranice koja je napravljena tako da “sliči na web stranicu renomiranog pružatelja usluga“.

Kako je priopćila policija, prvi kontakt s “stanodavcem u Hrvatskoj” ostvarili su putem oglasa na internetu. Najam apartmana “odvijao se putem chat providera i e-maila“,

Od porodice se tražilo da plate polovicu iznosa najma. Jedna je porodica uplatila troznamenkasti iznos.

Druga porodica je srećom na vrijeme prepoznala lažnu ponudu i nije platila traženu najamninu unaprijed.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()