Krivična prijava protiv bivšeg ministra! Policija sve do detalja objasnila

Zbog zadobijenih povreda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja

12.11.2023. 12:20
  • Podijeli:
mario banožić, 19 okt 2023 - foto AP Photo Cliff Owen Tanjug-654f47626bb8d.webp Foto: AP Photo Cliff Owen Tanjug

Vukovarsko-sremska policija se oglasila o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao sada već bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić.

"Uviđajem saobraćajne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog tužioca u Vukovaru, utvrđeno je da je 44-godišnji vozač vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, preticao s lijeve strane teretno vozilo koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može da uradi na siguran način ne ometajući saobraćaj iz suprotnog smjera, usljed čega je došlo do udara prednjeg dijela vozila u prednji dio kombi vozila pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak",  prenosi Jutarnji list.

Zbog zadobijenih povreda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača radnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima, a potom u Kliničko-bolnički centar Osijek na dalje liječenje.

Po nalogu zamjenice Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obaviće se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr Juraj Njavro" u Vukovaru.

Od 44-godišnjeg vozača su uzeti uzorci krvi i urina radi analize.

Zbog sumnje da je kršenjem saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača, Maria Banožića, će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podnesena krivična prijava za krivično djelo izazivanje saobraćajne nesreće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()