Ko je Haris Šundo, bh. državljanin priveden u Srbiji

Kako je kazao ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić privedeno je nekoliko osoba među kojima je i državljanin Bosne i Hercegovine Haris Šundo

30.06.2024. 21:20
  • Podijeli:
Haris Šundo_hapsnje_foto_MUPSrbija-66817d212347b.webp Foto: MUP Srbije

Nakon napada ispred ambasade Izraela koji je izveo Miloš Žujović, a u kojem je ranjen pripadnik žandarmerije Miloš u subotu je privedeno.

Kako je kazao ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić privedeno je nekoliko osoba među kojima je i državljanin Bosne i Hercegovine Haris Šundo.

Objavljeno je ranije da Šundo, inače iz Goražda, nema dozvolu za boravak u Srbiji, te da će biti deportovan nazad u Bosnu i Hercegovinu.

Međutim, da je Šundo na bilo koji način povezan sa terorističkim napadom on bi bio uhapšen, a ne deportovan.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Šundo je aktivan na društvenim mrežama, a tako i na platformi YouTube.

On na kanalu pod nazivom "Havarijjjun" često objavljuje video snimke, a teme koje obrađuje u svojim objavama najčešće su vezane za islam i teme vezane za religiju.

Šundo drži monologe i razgovara o mnogim temama koje mogu biti kontroverzne ili ne, ali, slušajući njegove govore ne podstiče terorizam i bilo koje akte te vrste.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()