Dogovor u Crnoj Gori: Andrija Mandić biće predsjednik parlamenta

Naredne sedmice bi trebalo da bude izabran na tu funkciju

13.10.2023. 11:00
  • Podijeli:
Tan2023-03-1912124307_2 Andrija Mandić Tanjug Zoran Žestić-6418024dd0302.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Lider Nove srpske demokratije /NSD/ Andrija Mandić biće kandidat ove stranke za predsjednika crnogorskog parlamenta, rekao je poslanik NSD-a Jovan Vučurović.

On je rekao da postoji mogućnost da Mandić naredne sedmice bude izabran na tu funkciju.

Vučurović je istakao da je Mandić najzaslužniji za obaranje režima Mila Đukanovića.

Prema njegovim riječima, koalicija "Za budućnost Crne Gore" promoviše narativ da se o Crnoj Gori ne odlučuje van države i u ambasadama Kvinte.

"Zalažemo se da Crna Gora bude dio EU. Ne pristajemo na poniženja, želimo da budemo partneri sa njima, a ne da nam neko sa strane određuje sastav vlade. Nadam se da ćemo proces završiti kako treba", rekao je Vučurović.

Kako pišu crnogorski mediji, koalicija "Za budućnost Crne Gore" bi, prema posljednjim informacijama, trebalo da u parlamentu, bez učeća u izvršnoj vlasti, podrži kabinet Milojka Spajića koji će činiti Pokret Evropa sad (PES), Demokrate, Socijalistička narodna partija (SNP) i dvije koalicije albanskih stranaka - Albanski forum i Albanska alijansa. Zauzvrat bi, između ostalog, trebalo da dobiju funkciju predsjednika Skupštine.

Pokretu Evropa sad (PES) trebalo da bi da pripadne većina mjesta u budućoj vladi, Nova srpska demokratija (NSD) predložiće šefa Skupštine, dok će Demokrate dobiti funkcije u bezbjednosnom sektoru.

Mandatar i lider PES-a Milojko Spajić računa da će za izbor vlade imati podršku 48 poslanika. Očekuje da ga podrže 23 poslanika sa liste PES-a, 13 poslanika koalicije ZBCG, sedam Demokrata, po dva SNP-a i Albanskog foruma, te jedan predstavnik Albanske alijanse. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()