Desetine građana Trsta u znak solidarnosti sa maslimankama na plaži se kupali obučeni

Oko 50 žena i nekoliko muškaraca okupalo se danas obučeno na popularnoj gradskoj plaži Pedočin u Trstu

21.08.2023. 19:40
  • Podijeli:
Trst_kupanje_odjeca_foto_FB Cropped-64e37a9a87dce.webp Foto: Facebook

U nedjelju je pedesetak žena i muškaraca, u znak solidarnosti sa muslimankama kojima je zabranjeno kupanje na jednoj od plaža u Trstu, obuklo burkinije.

Oko 50 žena i nekoliko muškaraca okupalo se danas obučeno na popularnoj gradskoj plaži Pedočin u Trstu, koja ima odvojene prostore za muškarce i žene. Učinili su to u znak solidarnosti sa muslimankama koje prije sedmicu dana nisu smjele plivati ​​na ovoj plaži u Trstu jer su nosile burkinije, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Plaža Pedočin jedina je u Evropi koja je zidom podijeljena na ženski i muški dio. Razdvojena je od svog otvaranja početkom 20. vijeka. U Tržiču, udaljenom 30-ak kilometara, gradonačelnica Lige desnog centra Anna Maria Cisint već je najavila da će ženama do oktobra biti zabranjeno kupanje u burkiniju ili drugoj odjeći.

Burkini su kupaći kostimi koje neke muslimanke koriste za pokrivanje tijela i kose dok plivaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()