Brat i sestra zbog nasljedstva zarobili i mučili brata kod Makarske

Tukli ga, prijetili smrću

31.05.2023. 22:30
  • Podijeli:
makarska2-pr.jpg

33-godišnji muškarac i njegove dvije sestre zarobili su, mučili i prijetili smrću svom bratu u mjestu Krvavica kod Makarske zbog ugovora o nasljedstvu kuće, piše Slobodna Dalmacija.

Sve se događalo prošle srijede kada su, kako piše Slobodna, muškarac i dvije sestre saznali da su njihova preostala dva brata jedini nasljednici imovine pokojnog oca, i to zbog toga što su s ocem prije njegove smrti potpisali ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.

Namamili su jednog od dvojice braće u stan, a kad je on došao, zaključali su vrata te je 33-godišnjak u ruke uzeo plastičnu palicu i nož i počeo udarati brata i prijetiti mu smrću.

Tukli ga, prijetili smrću

U sve su se uključile i dvije sestre. Jedna je bila u stanu i pokušala prisiliti brata da potpiše izjavu kojom se odriče svog dijela imovine, dok je druga preko telefona diktirala šta da zarobljeni brat napiše u izjavi i istovremeno govorila 33-godišnjem bratu i sestri kako da udaraju žrtvu, da ga udaraju šakama, ali ne po licu da se ne vidi, i da sve to snime, a ona će vidjeti s advokatom je li to dovoljno.

Zarobljeni brat je potpisao izjavu koju su tražili, nakon čega su mu brat i sestra rekli da potpiše izjavu kod javnog bilježnika ili će ga ubiti. Muškarac je, nakon što su ga pustili, odmah otišao na policiju i sve prijavio.

Policija je protiv brata i dviju sestara podnijela krivičnu prijavu za pokušaj iznude i prijetnje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()