Borelj: Sporazum je prihvaćen, uskoro će biti objavljen njegov tekst

Borelj se obratio nakon sastanka u Briselu

27.02.2023. 20:45
  • Podijeli:
vučić borelj lajčak kurti AP PhotoVirginia Mayo via tanjug-63fce6f875ffb.webp Foto: AP PhotoVirginia Mayo via Tanjug

Nakon završetka sastanka u Briselu gdje su se sastali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova* Aljbin Kurti sa evropskim šefom diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom, Borelj se obratio novinarima.

Prema njegovim riječima, Vičić i Kurti se saglasili da nisu potrebni dalji razgovori o evropskim prijedlogu i da je to okvir za normalizaciju odnosa.

"Obje strane su se saglasile da se uzdrže od nekoordinisanih poteza koji bi podigli tenzije i ugrozili dalji rad", rekao je Borelj obraćajući se novinarima, naglasivši da će Lajčak nastaviti "šatl diplomatiju".

Prema Boreljovim riječima, tekst sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine  uskoro će biti objavljen na sajtu EU.

Podsjetimo, predsednik Vučić je u prvom javljanju iz Brisela rekao da danas nije bilo riječi ni o kakvom potpisivanju evropskog prijedloga već o implementaciji prethodno postignutih sporazuma te da je formiranje ZSO ono na čemu je srpska delegacija insistirala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()