Privredni div traži 180 radnika u BiH

Kreću u veliki projekat

13.03.2023. 20:41
  • Podijeli:
eastern mining - facebook-640f706939b74.webp Foto: Facebook

Kompanija Easter Mining koja od ove godine kreće s obradom rude u Varešu, traži 180 radnika na raznim pozicijama, izvještava BiznisInfo.ba.

Kompanija je svjesna da će teško naći toliko radnika u Varešu, pa je danas pokrenula kampanju pronalaska uposlenika za kojim će tragati u više gradova.

O tome je saradnica za zapošljavanje u kompaniji Eastern Mining Nadža Bešić govorila za Radio Bobovac.

Kako smo već objavili, projekt u Varešu bi vlasnicima trebao donijeti više od milijardu dolara.

Izgradnja infrastrukture, uključujući tvornicu za preradu rude, je pri kraju i kompanija planira već krajem ove godine početi s iskopavanjima i obradom rude iz Vareša.

Podsjetimo, u dokumentima ove kompanije koji je ranije objavljen navodi se procjena neto trenutne vrijednosti (NPV) projekta, nakon poreza, od milijardu i 62 miliona dolara. Prema trenutnim vrijednostima valuta, to je skoro oko dvije milijarde KM.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()