Predstavljen Twinning projekat, Sattler imao poziv Delegatima u Domu naroda

Neki od glavnih ciljeva su i izrada nacrta prijedloga Odluke o primjeni novog Zakona o carinskoj politici BiH i izrada nacrta podzakonskih akata i uputstava o carinskim, akciznim i PDV procedurama

16.02.2024. 10:21
  • Podijeli:
sattler tegeltija una-65cf28f6d9f73.webp Foto: UNA

U Banjaluci je predstavljen Twinning projekat "Jačanje kapaciteta UIO", koji finansira EU.

Cilj je jačanje kapaciteta i usklađivanje zakondovastva sa pravnom stečevinom EU.

Neki od glavnih ciljeva su i izrada nacrta prijedloga Odluke o primjeni novog Zakona o carinskoj politici BiH i izrada nacrta podzakonskih akata i uputstava o carinskim, akciznim i PDV procedurama, usvajanje procedura za upravljanje rizikom, obuka internih revizora i obuka carinskih službenika za kontrolu prenosa gotovine preko graničnih prelaza.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler pozvao delegate u Domu naroda da usvoje Zakon o sprečavaju pranja novca.

Dodao je da je 2024. godina velikih prilika za BiH i očekuje da će biti urađeno što je više moguće u ispunjavanju 14 ključnih prioriteta

"Postoji volja za davanje zelenog svjetla BiH za otvaranje pregovora u martu, ali bez usvajanja zakona o sudovima i sukobu interesa, to će biti jako teško", kazao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()