Potpuno blokiran put do Drvara

Federalne i kantonalne vlasti ne zanima čišćenje snijega do entitetske granice

23.01.2023. 09:59
  • Podijeli:
drvar_banjaluka24-medija 1-63cc26a214754.webp Foto: banjaluka24_medija

Regionalni makadamski put od Drvara do Istočnog Drvara i dalje je neprohodan zbog visokog snijega, a kantonalne i federalne vlasti pod čijom je ingerencijom ovaj putni pravac uopšte ne zanima čišćenje do entitetske granice sa Republikom Srpskom, potvrdila je Srni načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković.

Prema njenim riječima, putna komunikacija prema Istočnom Drvaru trenutno se odvija preko Bosanskog Petrovca, Ključa i Ribnika.

Ona je rekla da to nije šumski put, kako ga nazivaju u Federaciji BiH i Livanjskom kantonu, nego regionalni i put koji povezuje dva entiteta i dvije opštine.

"Nazvala bih ga put `zločina i kazne` - zločin je šta rade kada je riječ o eksploataciji šume, uništavaju ga, a kazna je što su Srbi povratnici prinuđeni da idu takvim putem", naglasila je Ivankovićeva.

Ona je dodala da su putevi na području same opštine Istočni Drvar trenutno prohodni.

Ivankovićeva je navela da svakodnevno u Istočni Drvar iz federalnog Drvara putuje između 120 i 150 radnika koji su zaposleni u opštini, pošti, domu zdravlja i šumariji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()