Vučić: Rezolucija podijelina ne samo region, nego i svijet

"Oni koj isu htjeli stigmatizirati srpski narod neće uspjeti"

23.05.2024. 19:13
  • Podijeli:
vučić un tanjug-664f78811c0da.webp Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije kazao je danas da je glasanje u Generalnoj skupštini UN pokazalo da je ova rezlucija  podijelila, ne samo region, nego i svijet.

"Ovo je jedina institucija gdje je sa ovim brojem glasova neki prijedlog prošao. Svi koji su optuženi za Srebrenicu, za zločin, genocid, masakr, kako god to nazovete, već su osuđeni na kaznu zatvora. Koja je svrha ove rezolucije, nakon što je usvojena Rezolucija 2015. Jedina namjera je bila nametnuti moralnu i etičku odgovornost jednoj naciji. To je bila jedina namjera i da budem sasvim iskren, kada govorimo o legimitetu, nije bilo uspješno. Ne mogu ništa dodati, samo sam želio reči da oni ljudi koji su htjeli stigmatizirati srpski narod neće uspjeti. Htjeli su nam staviti metu na čelo i nisu uspjeli. I ponosan sam što sam danas imao priliku da branimn pravo jedne male zemlje od onih koji su moćni, ja poginjem glavu, ne negiram zločin i priznajem sve greške koje su moji sunarodnjaci učinili", kazao je Vučić, podcrtavši da je srpski narod najviše propatio.

"Uvjeravam vas, od sutra ćemo pokrenuti dijalog s našim bošnjačkim sunarodnjacima unutar Srbije i mi ćemo ne samo održati mir i stabilnost naše zemlje, nego ćemo raditi na miru i tome ćemo doprinijeti. Na kraju želim se zahvaliti svima onima koji nisu glasali, ali i onima koji su glasali, otvorili su nam oči. Zahvaljujem ujedinjenom srpskom narodu. Mi stojimo snažno i ponosono i ponosan sam što imam priliku predstavljati zemlju hrabrih", rekao je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()