Roditelji u strahu: Učenik najavio dolazak u školu sa spiskom i oružjem, nezadovoljan ocjenom

Iz škole kažu da su o slučaju obavijestili mjerodavne i stručne službe, kao i da su sve prijavili policiji, te da je obavljen razgovor s učenikom i s njegovim roditeljem.

16.06.2024. 10:32
  • Podijeli:
ucionica-djaci-klupe-skola-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Učenik jedne osnovne škole u Lici, koji je bio nezadovoljan ocjenom, najavio je da će sutra u školu doći s vatrenim oružjem i spiskom, objavio je HRT.

Iz škole kažu da su o slučaju obavijestili mjerodavne i stručne službe, kao i da su sve prijavili policiji, te da je obavljen razgovor s učenikom i s njegovim roditeljem.

Direktor škole je najavila da učenik koji je izrekao prijetnju sutra neće doći u školu i da će u dogovoru sa stručnim službama odlučiti što dalje učiniti.

Ona je navela da je razredni starješina pisanim putem obavijestio i ostale roditelje da se preduzimaju sve potrebne radnje i da nema razloga za zabrinutost.

"O svim potrebnim informacijama roditelji učenika naše škole biće blagovremeno obaviješteni", poručila je direktor škole.

Psiholog iz Centra za zdravlje mladih Zagreb Bruno Bencarić rekao je da se ovakve situacije ne treba gurati pod tepih jer se zapravo radi o pozivu u pomoć.

Roditelji koji su se javili medijima izrazili su zabrinut za bezbjednost svoje djece, dodajući da su i djeca u strahu da će ih neko ubiti. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()