Moguće nepogode! Sutra promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni do sjeveroistočni, kasnije tokom dana promjenljiv, povremeno i pojačan. U Hercegovini slab do umjeren jugozapadni.

24.06.2024. 15:12
  • Podijeli:
letnja kiša pixabay-649c44ced313b.webp Foto: Pixabay

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutro i prijepodne ponegdje na sjeveru očekuje se prolazna slaba kiša ili pljusak, u ostalim krajevima promjenljivo i uglavnom oblačno uz sunčane periode.

Od sredine dana jače naoblačenje se očekuje na jugu i jugozapadu koje će se poslije podne širiti ka ostalim krajevima i usloviti kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

Lokalno su moguće nepogode u vidu obilnijih padavina i mjestimične pojave grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri i noći na srijedu dolazi do postepenog prestanka padavina, a samo će lokalno na sjeveru biti moguća prolazna kiša i pljusak sa grmljavinom.

Na krajnjem jugu tokom većeg dijela dana biće promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda, te povremenu prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni do sjeveroistočni, kasnije tokom dana promjenljiv, povremeno i pojačan. U Hercegovini slab do umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 16 do 21, u višim predjelima od 12, a dnevna od 23 na jugozapadu do 32 na sjeveroistoku i krajnjem jugu, u višim predjelima 21 stepen Celzijusov.

U Srpskoj i FBiH danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a do kraja dana lokalno se očekuju padavine i grmljavina, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()