Sami su tražili: Ovo su pravila debate između Bajdena i Trampa

Oba predsjednička kandidata pojaviće se na podijumima koji će isto izgledati, a koji će im biti dodijeljeni bacanjem novčića, navodi Si-En-En.

16.06.2024. 10:56
  • Podijeli:
trump biden reuters-666c2c54e35ae.webp Foto: Reuters

Američka televizija Si-En-En objavila je pravila debate na koja su pristali kandidati na predstojećim predsjedničkim izborima, aktuelni američki predsjednik Džozef Bajden i bivši predsjednik Donald Tramp, a koja će biti održana 27. juna.


Oba predsjednička kandidata pojaviće se na podijumima koji će isto izgledati, a koji će im biti dodijeljeni bacanjem novčića, navodi Si-En-En.

Moderatori debate, koja će biti održana u gradu Atlanta u saveznoj državi Džordžiji, biće voditelji Si-En-En Džejk Taper i Dejna Beš, a Tramp i Bajden će tokom debate imati samo papir, olovku i flašicu vode.

-Mikrofoni kandidata biće isključeni tokom debate, osim kada je njihov red da govore - navodi Si-En-En i dodaje da će moderatori "koristiti sva sredstva na raspolaganju" da obezbijede poštovanje vremena i civilizovanu diskusiju.

Rojters navodi da je imao uvid u dopis kampanje Bajdena, prema kojem su teme koje on preferira pravo na abortus, stanje demokratije i ekonomija, dok je Trampov tim pre debate kao ključne teme naveo imigracije, javnu bezbjednost i inflaciju.

Kriterijum za učesnike u debati bio je da kandidat, prema anketama, ima šanse da osvoji najmanje 15 odsto glasova u saveznim državama koje zajedno nose najmanje 270 elektorskih glasova.

Zbog ovog kriterijuma u debati neće učestvovati Robert Kenedi Mlađi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()