Dalić o sudijama: Stalno govorim da smo mali i da smo sami, ali sve je to u vjetar

Selektor Hrvatske nakon neuspjeha protiv Italije

25.06.2024. 07:37
  • Podijeli:
zlatko dalic reuters-667a53b66fafc.webp Foto: Reuters

Hrvatska je sinoć remizirala s Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva te je tako završila na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala.

Iako je Hrvatska od 55. minute vodila golom Luke Modrića, u osmoj minuti sudijske nadoknade, odnosno u posljednjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je ekipu Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije.
"Baš boli, baš boli i boljet će još dugo. Nije lako, ali kad sve pogledamo, negdje ti da, negdje ti uzme. Oni penali koje smo prolazili, neke teške utakmice i sad je onda valjda 1:1. Znali smo uživati u pobjedama, moramo se znati ponašati i u ovim teškim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. To sam ja kriv. Mogu pohvaliti igrače, mučili su se i trudili ovih mjesec dana. Nije nas išlo i to je to", rekao je Dalić.

Jedno od pitanja bilo je i zašto je promijenio Modrića.

"Promašio je penal pa je zabio još ljepši gol. Bio je umoran, potrošio se tih 80 minuta i to je bio jedini razlog. Trebalo je trke, pokretljivosti, a Modrić se potrošio", istakao je.

Komentarisao je i osam minuta nadoknade i kriterij sudije.

"Utjecao je sudija sigurno, definitivno. Ne znam gdje je našao osam minuta uopšte... Međutim, ja govorim to pet godina, da smo mi mali za njih i da se borimo sami. Ipak, šta god govorim, govorim u vjetar i ispadam smiješan. Ne može biti osam minuta nadoknade, zbog čega? Faul, prekidi? Neću tražiti alibi u sudiji. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, sad smo dobili gol u 98. minuti i moram gledati nas, ali mi je žao da Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo u 15:00 sati, je li igrala Francuska? Njemačka? Portugal? Engleska? To je to. Maroko u Kataru u 13:00 sati, to je tako", poručio je Dalić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()