Qatar Airways najbolji avioprevoznik na svijetu

Očekivano

28.06.2024. 16:24
  • Podijeli:
katar ervejs ervejz qatar - 14 mart 2024 - profimedia-66533f4789976.webp Foto: Profimedia

Qatar Airways je po osmi put dobio nagradu “Skytrax”, poznatu kao Oscar u komercijalnom zrakoplovstvu, koja se dodjeljuje najboljoj aviokompaniji na svijetu kao priznanje za kvalitetu usluga koje nudi putnicima.

– Ovo je izvanredno postignuće za Qatar Airways, budući da je ove godine po osmi put proglašen najboljim zrakoplovnim prevoznikom na svijetu – rekao je izvršni direktor Skytraxa Edward Plaisted na svečanosti dodjele nagrada koja je u dvorcu okupila direktore najvećih svjetskih zrakoplovnih prijevoznika. u blizini londonske zračne luke Heathrow, javlja CNN.

Bliskoistočni prevoznik izgradio je snažnu reputaciju tokom protekle decenije, pomažući katarskoj nagrađivanoj međunarodnoj zračnoj luci Hamad da postane globalno zrakoplovno središte, parirajući regionalnim rivalima Dubaiju i Abu Dhabiju, prenio je SEEbiz.

Katarska flota od 230 aviona kreće se od devet A380 superjumboa, do Boeinga 777-300ER, Boeinga 787-8 i 787-9, Airbusa A350-900 i A350-1000, s velikim brojem aviona manjeg kapaciteta.

– Ovo je trenutak ponosa za Qatar Airways i čast mi je podijeliti nagradu sa svojim kolegama – rekao je izvršni direktor Qatar Airwaysa Badr Mohammed Al-Meer.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()