Vijeće ministara BIH danas o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u

Sjednica je zakazana za 12:30 sati

28.12.2023. 09:55
  • Podijeli:
vijece ministara una-641355f0ee8d0.webp Foto: UNA

Vijeće ministara BiH trebalo bi da na današnjoj sjednici razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, pred ministrima će se naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH, kao i prijedlozi odluka o osnivanju komisije za granicu BiH, te osnivanju radne grupe za izradu nacrta zakona o deminiranju u BiH, kao i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza od januara do septembra ove godine.

Pred ministrima će se naći i rang-lista uspješnih kandidata za izbor zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za devet mjeseci ove godine, informacija o planu konkretnih mjera za ublažavanje migrantske krize, te strateški okvir za reformu sektora pravde u BiH za period od 2023. do 2027. godine.

Sjednica je zakazana za 12:30 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()