U Predstavničkom domu Parlamenta BiH formiran novi klub zastupnika, predvodi ga Mehmedović

Osim Mehmedovića, novi klub zastupnika čine i Jasmin Emrić, Aida Baručija i Elvisa Hodžić

20.12.2023. 19:20
  • Podijeli:
šemsudin_mehmedović_una-656f0b3310695.webp Foto: Una

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine došlo je do preslagivanja odnosa u klubovima zastupnika, a novi klub formirala su četiri zastupnika.

Nakon što je prije nekoliko dana informirao SDA da napušta stranku, Šemsudin Mehmedović je uz još tri zastupnika formirao novi klub u Predstavničkom domu.

Osim Mehmedovića, novi klub zastupnika čine i Jasmin Emrić, Aida Baručija i Elvisa Hodžić. Zastupnici Emrić i Hodžić su u Parlament ušli kao članovi NES-a dok je Aida Baručija zastupnica ispred Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()