Tužilaštvo BiH istražuje da li je došlo do zloupotrebe iskaznice OSA-e

U javnosti se pojavila navodna iskaznica OSA-e BiH s likom i podacima Zildžića. Njegov advokat Ljubiša Radulović je kazao kako je njegov klijent negirao da ima ovu iskaznicu te istakao da je riječ o šali sa viber grupe

21.09.2023. 12:04
  • Podijeli:
Tuzilastvo BiH-63aea7d328de3.webp Foto: UNA

Nakon što se u javnosti pojavila fotografija navodne počasne iskaznice OSA-e BiH u vlasništvu Salke Zildžića, a nakon što je uhapšen na graničnom prelazu u Srbiji, u javnosti se postavlja pitanje ko sve dobio ovu iskaznicu i na osnovu kojih propisa.

N1 je kontaktirao Tužilaštvo BiH s pitanjem da li istražuju ove navode.

“U Tužiteljstvu BiH u radu je predmet koji se odnosi na osobe sa Crne liste vlade SAD, a koji se odnosi i na navode o zlouporabi kapaciteta OSA BiH, u okviru kojeg će biti zatražene informacije o navodima koji su se pojavili o zoluporabi službenih legitimacija agencije. Informacije će biti zatražene od nadležnih institucija, kakao bi se u okviru predmeta izvršile provjere”, naveo je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, u javnosti se pojavila navodna iskaznica OSA-e BiH s likom i podacima Zildžića. Njegov advokat Ljubiša Radulović je kazao kako je njegov klijent negirao da ima ovu iskaznicu te istakao da je riječ o šali sa viber grupe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()