Sutra hitna sjednica Vijeća ministara: Izjašnjavanje o prijedlogu o proglašenju Dana žalosti

Zahtjev za održavanje sjednice je poslao ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić uz saglasnost ministara Elmedina Konakovića, Zukana Heleza i Edina Forte

12.08.2023. 18:27
  • Podijeli:
AA-20230614-31427260-31427253-VIJECE_MINISTARA_BIH_UTVRDEN_PRIJEDLOG_SPORAZUMA_S_VLADOM_HRVATSKE_O_REKONSTRUKCIJI_MOSTA_NOVI_GRAD_DVOR-6489c06d45c43.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara BiH održat će sutra hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će se izjasniti o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi na dan kada bude sahrana Nizame Hećimović i ostalih žrtava koje je ubio monstrum Nermin Sulejmanović, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo, svi ministri su već saglasni da se u ponedjeljak proglasi Dan žalosti.

Zahtjev za održavanje sjednice je poslao ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić uz saglasnost ministara Elmedina Konakovića, Zukana Heleza i Edina Forte.

Kada odluka bude zvanična to će značiti da će zastave na institucijama BiH tim povodom biti spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaj, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

Dan žalosti na dan sahrane žrtvama u Gradačcu proglasila je ranije danas Vlada Tuzlanskog kantona, kao i Brčko Distrikt.

Posljednji put Vijeće ministara BiH je proglasilo Dan žalosti u cijeloj državi 5. maja ove godine nakon pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu kada je ubijeno osam učenika i domar.

Podsjetimo, troje građana Gradačca poginulo je, a još troje ranjeno u petak kada je monstrum Nermin Sulejmanović brutalno pucao u njih. On je ubistvo nevjenčane supruge, a zatim vrijeme dok se skrivao od policije, prenosio uživo na Instagramu. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()