Ovo su svi parovi osmine finala Evropskog prvenstva!

Završena grupna faza takmičenja

26.06.2024. 23:01
  • Podijeli:
njemacka euro reuters-666c160af313e.webp Foto: Reuters

Okončana je grupna faza Evropskog prvenstva u nogometu nakon koje su poznati svi parovi osmine finala.

Izrazitih derbija u narednoj fazi takmičenja neće biti, ali izdvajaju se dueli Švicarska - Italija, Njemačka - Danska i Francuska - Belgija.

Slovenija će na megdan Portugalu, dok su neuvjerljivi Englezi imali sreće i snage će odmjeriti protiv Slovačke. Španci koji su najviše pokazali igrat će protiv najvećeg iznenađanja slekcije Gruzije, a u preostala dva para sastaju se Rumunija - Nizozemska i Austrija - Turska.

Istovremeno, uvjetno rečeno lijeva strana žrijeba izgleda zaista zastrašujuće. U istoj strani žrijeba nalaze se Španija, Njemačka, Portugal i Francuska, dok je Englezima na drugoj strani "otvoren" put do finala, iako je jasno da s ovakvom igrom nisu favoriti ni protiv koga.

Također, branioci titule Italijani mogli bi nenadano daleko, s obzirom da su u lakšem dijelu žrijeba.

Parovi osmine finala Evropskog prvenstva:

Juni 29.

Švicarska - Italija 18:00

Njemačka - Danska 21:00

Juni 30.

Engleska - Slovačka 18:00

Španija - Gruzija 21:00

Juli 1.

Francuska - Belgija 18:00

Portugal - Slovenija 21:00

Juli 2.

Rumunija - Nizozemska 18:00

Austrija - Turska 21:00

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()