Lejla Njemčević slavila na Svjetskom kupu u Francuskoj i ostvarila trijumf karijere

Utrka u Francuskoj održana je na stazi dugoj 100 kilometara i usponom od 5000 metara, te se smatra najtežom u seriji Svjetskog kupa

29.06.2024. 17:53
  • Podijeli:
Lejla Njemčević anadolija-65e33e427ad7d.webp Foto: Anadolija

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević pružila je sjajan nastup na Svjetskom kupu u Francuskoj i slavila najubjedljiviji trijumf karijere.

Utrka u Francuskoj održana je na stazi dugoj 100 kilometara i usponom od 5000 metara, te se smatra najtežom u seriji Svjetskog kupa.

Lejla je utrku kompletirala uz vrijeme od 6 sati i 40 minuta, a drugoplasiranu Amerikanku Hannah Reu Otto ostavila je iza sebe čak 13 minuta i 33 sekunde.

“Jako sam sretna što sam osvojila prvo mjesto na najtežoj utrci Svjetskog kupa koja je ikada vožena, sa 100 kilometara dužine i 5.000 metara uspona. Sada ću nositi majicu lidera Svjetske maraton serije i iznimno sam sretna što sam uspjela da predstavim BiH na najbolji način na najvećem takmičenju u brdskom biciklizmu”, rekla je Lejla nakon utrke.

Nakon ovog trijumfa Njemčević je i vodeća u WHOOP UCI Mountain Bike World Seriesu sa 450 bodova i u narednoj trci startovat će sa liderskom majicom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()