Dujarric: UN se ne povlači iz Gaze

Naša je opredijeljenost da imamo neometan humanitarni pristup i da dođe do momentalnog oslobađanja svih talaca, kazao je Dujarric

26.06.2024. 22:32
  • Podijeli:
izbjeglički_kampovi_gaza_anadolija Cropped-6660376b99810.webp Foto: Anadolija

Glasnogovornik Ujedinjenih naroda (UN) Stephane Dujarric izjavio je u srijedu da se UN ne povlači iz Gaze, demantujući tvrdnje da bi se to moglo desiti, javlja Anadolu.

"Samo pokušavamo da pronađemo prostor u kojem djelujemo u adekvatnim uslovima", rekao je Dujarric.

Istakao je da UN ne djeluje pod zaštitom izraelske vojske.

"Nekako djelujemo na različite načine, ali put do uspjeha tamo je prekid vatre, a naša je opredijeljenost da imamo neometan humanitarni pristup i da dođe do momentalnog oslobađanja svih talaca", kazao je Dujarric.

Ured UN-a za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) objavio je da su nesigurnost i aktivna neprijateljstva na jugu Pojasa Gaze i dalje velika prepreka humanitarnim operacijama.

U posljednja 24 sata u izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijeno je najmanje 60 Palestinaca, čime je ukupan broj ubijenih od 7. oktobra prošle godine povećan na 37.718, saopštilo je u srijedu Ministarstvo zdravlja u opkoljenoj enklavi.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave vojnu operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()