Senzacionalna Gruzija s Portugalom i Turskom otišla u osminu finala

Česi se oprostili od Evropskog prvenstva

26.06.2024. 22:58
  • Podijeli:
portugal gruzija reuters-667c7bf0c5680.webp Foto: Reuters

Utakmicama trećeg kola u grupi F okončana je grupna faza na Evropskom prvenstvu, a posljednja tri učesnika osmine finala su Portugal, Turska i Gruzija.

Pravu senzaciju priredila je "otpisana" Gruzija koja je sa 2:0 savladala rasterećeni Portugal koji je uoči posljednjeg kola već bio osigurao prvo mjesto na tabeli.

Gruzija je u vodstvo stigla već u drugoj minuti kada je pogodio Kvaratskhelia, dok je konačnih 2:0 postavio Mikautadze golom iz penala u 57. minuti susreta.

Drugu utakmicu između Češke i Turske obilježio je glup potez Baraka koji je već u 20. minuti isključen jer je dobio dva žuta kartina. Calhanoglu je to kaznio početkom drugog poluvremena, ali jeSoucek u 66. minuti pogodio za izjednačenje. 

Češka do kraja nije uspjela doći do preokreta, a Tosun je u sudijskoj nadoknadi pogodio za konačnih 2:1 za Tursku.

Portugal će u osmini finala igrati protiv Slovenije (ponedjeljak, 21:00), Turska protiv Austrije (utorak, 21:00), a Gruzija sa Španijom (nedjelja, 21:00).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()