Stevanović: Interesi stoje iza (ne)imenovanja Gavrankapetanovića, jer je KCUS "zlatna koka"

Komisija Vlade Federacije BiH je utvrdila da postoji tehnička greška u konkursu za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a, iako je njegova dokumentacija ispravna

28.05.2024. 16:40
  • Podijeli:
Dragan_Stevanovic_foto_FB-642fcb8bc6979.webp Foto: Facebook/Dragan Stevanović

Jučerašnja sjednica Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prekinuta je, a nastavak je zakazan za danas.

Prije toga će biti održan sastanak sa predstavnicima Vlade Federacije BiH kako bi se pronašlo najbolje rješenje oko imenovanja generalnog direktora i vršioca dužnosti direktora.

Komisija Vlade Federacije BiH je utvrdila da postoji tehnička greška u konkursu za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a, iako je njegova dokumentacija ispravna.

Dragan Stevanović, član Privremenog Upravnog odbora KCUS-a, komentarisao je ovu situaciju za BHRT, naglašavajući da su u pitanju interesi određenih lobija.

“Procijenili su da im je isplativije da nastave manipulisati tenderima. KCUS je ‘zlatna koka’, institucija koja godišnje prometuje oko 400-500 miliona KM,” izjavio je Stevanović.

Nedžad Firdus je kandidat za vršioca dužnosti direktora i o njegovom imenovanju će se glasati jer ispunjava sve uslove. Još nije poznato ko će iz Vlade Federacije BiH prisustvovati sastanku na kojem će se raspravljati o ovom važnom pitanju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()