Stevandić: Odluke OHR-a neće biti objavljivane u Službenom glasniku

Za 21. jun najavljena Posebna sjednica NS RS na kojoj će biti razmatran Prijedlog izmjena Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Srpske

15.06.2023. 17:26
  • Podijeli:
Nenad_Stevandic_foto_UNA-6447a6347e37f.webp Foto: UNA

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić rekao je da će u srijedu, 21. juna, biti održana posebna sjednica parlamenta na kojoj će biti razmatran Prijedlog izmjena Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Srpske, čime će se regulisati da se u Službenom glasniku Srpske ne objavljuju odluke visokog predstavnika jer nema legalitet.

Stevandić je na konferenciji za novinare rekao da će se ovim aktom regulisati i nemogućnost inkriminacije radnika i direktora Službenog glasnika.

"Razlog za sve ovo je opravdan jer visoki predstavnik nije imenovan po pravnim normama i nema saglasnost Savjeta bezbjednosti UN. Budući da time nema legalitet, ni njegove odluke nemaju legalitet i u skladu sa ovim zakonom se neće objavljivati u Službenom glasniku Srpske", rekao je Stevandić.

On je istakao da Srpska navedenom izmjenom zakona potvrđuje svoju državotvornost i nastavak politike da su odluke Narodne skupštine najveći zakonodavni okvir u Srpskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()