Skupština KS prihvatila ostavku Nihada Uka i razrješila Vladu

Odluku o prihvatanju ostavke podržala su 21 zastupnika, dok ih je 12 bilo protiv. Sudzržan je bio jedan zastupnik

25.10.2023. 15:52
  • Podijeli:
Skupstina_KS_foto_UNA1-6538e5cb9cd75.webp Foto: UNA

Skupština Kantona sarajevo danas je nakon višesatne rasprave usvojila ostvaku premijera Nihada Uka.

Odluku o prihvatanju ostavke podržala su 21 zastupnika, dok ih je 12 bilo protiv. Sudzržan je bio jedan zastupnik.

"Osnovni i jedini razlog mog poteza je nedostatak povjerenja i podrške aktuelnoj Vladi. Danas i proteklih mjeseci izostaje istinska i puna podrška. Današnji čin moje ostavke sa željom formiranja nove vlade ponukana je činjenicom da se aktuelna većina preslika sa sastavom vlade. Želim se iskreno zahvaliti svim članovima Vlade koji su proteklih mejseci predano radili svoj posao " naveo je danas između ostalog Uk.

Uk je ostavku podnio 9. oktobra.

Premijer i Vlada KS u ostavci će obavljati sve poslove iz svoje nadležnosti do dana potvrđivanja Vlade u novom sazivu.

Zastupnik SBiH-a Jasmin Šaljić naveo je u raspravi kako će oni zaštiti svoje ljude te da će zatražiti od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti u vezi sa razrješenjem Vlade.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()