Sijarto: U toku je hajka na političare koji se otvoreno suprotstavljaju međunarodnom liberalnom mejnstrimu

Kazao je da međunarodni liberalni mejnstrim ne bježi od bilo kakve oštre intervencije, uključujući upotrebu policijskih i pravosudnih sredstava, kada osjeća da je njena moć u pitanju

13.08.2023. 10:12
  • Podijeli:
peter sijarto zoran žestić tanjug-645b91f4298f6.webp Foto: Zoran Žestić/Tanjug

Na globalnom nivou, u toku je hajka na političare koji se otvoreno suprotstavljaju međunarodnom liberalnom mejnstrimu, hrabro zastupajući nacionalne interese, rekao je mađarski šef diplomatije Peter Sijarto.

“U Sjedinjenim Državama, najperspektivniji kandidat za naredne predsjedničke izbore suočava se sa krivičnim prijavama. U Slovačkoj je uhapšen istaknuti lider najperspektivnije stranke za predstojeće parlamentarne izbore, dok je u Bosni i Hercegovini podignuta optužnica protiv demokratski izabranog lidera srpske zajednice”, rekao je Sijarto govoreći o optužnici protiv Milorada Dodika.

Kazao je da međunarodni liberalni mejnstrim ne bježi od bilo kakve oštre intervencije, uključujući upotrebu policijskih i pravosudnih sredstava, kada osjeća da je njena moć u pitanju.

“Gdje su Transparency International, Amnesty i Helsinški komitet u ovakvim trenucima”, upitao je Sijarto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()