Predstavnik Crne Gore o Rezoluciji: Pojedinci su odgovorni, ne narod

Dobrosusjedski odnosi

23.05.2024. 18:14
  • Podijeli:
generalna skupština un rezolucija srebrenica reuters-664f5c6c44e98.webp Foto: Reuters

Predstavnik Crne Gore u UN-u kazao je danas da je Crna gora dala alandmane na tekst Rezolucije o Srebrenici kako bi tekst bio što jasniji i kako bi se utvrdile činjenice da su pojedinci odgovorni ne narod.

"Crna Gora poštuje sve odluke Međunarodng krivičnog suda.  Kao multietničko društvo, Crna Gora zaista  cijeni sjećanja. Crna Gora je posvećena članstvu EU. Naš aktivni pristup Rezoluciji zasnovan je na osnovu komunikacije koja treba da  izbjegne pogrešno tumačenje. Zato naglašavam ono što je Crna Gora tražila da su pojedinci odgovorni, mi želimo ojačati jedinstvo i raznolikost. U zaključku, Crna Gora zaista poštuje žrtve i prostup ovoj temi, jer tako promoviramo dobrosusjedske odnose", kazao je crnogorski predstavnik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()