Hoće li naći kupca? Stan u Sarajevu prodaju za skoro 800 hiljada maraka

Stan posjeduje garažu i plinsko grijanje, a nalazi se u ulici Mehmeda Spahe i kvadrat iznosi 6.700 KM, odnosno 790.000 KM.

16.06.2024. 15:40
  • Podijeli:
zgrada-pixabay.jpg Foto: Pixabay

U srcu Sarajeva pojavio se na tržištu stan vrijedan skoro 800.000 KM, potvrđujući nagli rast cijena nekretnina u ovom gradu.

ATV
Ovaj stan, smješten u centru grada, izgrađen 1938-te godine, ima 118 kvadrata, i nalazi se u samoj blizini FUP-a i OBA, što ga čini privlačnim za potencijalne kupce, piše "Crna-Hronika".

Stan posjeduje garažu i plinsko grijanje, a nalazi se u ulici Mehmeda Spahe i kvadrat iznosi 6.700 KM, odnosno 790.000 KM.

Prema riječima agenata za nekretnine, cijene stanova u Sarajevu su u posljednje vrijeme značajno porasle. Razlozi za ovaj skok cijena uključuju povećanu potražnju, ograničenu ponudu kvalitetnih nekretnina i porast troškova izgradnje. Stručnjaci ističu da je ovakva situacija dovela do povećanja cijena nekretnina u najatraktivnijim dijelovima grada, uključujući i centar Sarajeva.

"Prodaje se troiposoban stan od 118 metara kvadratnih (uknjižena površina, a stvarna korisna površina s balkonima i ostavom iznosi 136 m2), smješten na drugom spratu predivne zgrade koja datira iz 1938. godine, iz perioda moderne. Stan je izuzetno dobro očuvan, sa starijim interijerom, ali djelomično promijenjenom vanjskom stolarijom", navodi se u oglasu i dodaje:

"Sastoji se od salona/dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije, 2 prostrane spavaće sobe, ulaznog hola, degažmana, 2 ostave, 2 balkona, jednog kupatila s toaletom te predsoblja. Visina stropa iznosi 3 metra, što dodaje prostoru na prozračnosti, osvijetljenosti i impozantnosti. Grijanje je plinsko-etažno. Stan je izuzetno svijetao i sunčan zbog svoje primarne južne orijentacije. Lokacija je izvanredna – smješten u samom centru grada, ali dovoljno udaljen od gradske buke i glavnih ulica".

Dodaje se da je ovo prilika za one koji traže kombinaciju istorijske vrijednosti, prostranosti i mira usred ubrzanog urbanog života, te je idealan kao i za investiciju u vrijeme nepredvidivih finansijskih trendova i pojačane inflacije. U cijenu stana je uključeno jedno garažno mjesto te podrumska prostorija veličine 16 metara kvadratnih, a ispred ulaza podrumskih prostorija koje se nalaze u dvorištu zgrade može se dodati jedno parking mjesto.

"Navedena tražena cijena predstavlja traženu cijenu za predmetnu nekretninu definisanu posredničkim ugovorom. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od tražene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije", navela je ovlaštena agentica za prodaju, piše na oglasu.

(Foto: Crna hronika)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()