Selak ponovo izabran za predsjednika: Održan Kongres SPS-a u Banjaluci

Na današnjem kongresu poruke podrške pružili su brojni posjetioci i gosti iz Srbije.

16.06.2024. 15:25
  • Podijeli:
sps-666ee762dc010.webp Foto: UNA

Danas je u Banjaluci održan Kongres Socijalističke partije Srpske u Banjaluci, na kojem je za predsjednika ponovo izabran Goran Selak. Naglasio je da je cilj stranke da stvori socijalno, pravedno i ekonomski sigurno društvo za sve građane i da je u fokusu SPS-a običan čovjek i da se zalažu za veće plate i penzije u Srpskoj kao i za bolje zdravstvo i obrazovanje. U skladu sa svojom politikom, SPS će, kaže, nastaviti da podržava evropski put Republike Srpske, ali sa jasnim fokusom na očuvanje njenih nadležnosti i tradicionalnih vrijednosti, naglasio je prvi čovjek SPS-a.

Na današnjem kongresu poruke podrške pružili su brojni posjetioci i gosti iz Srbije.

Nemanja Starović, izaslanik predsjednika Srpske napredne stranke i predsjednika Vlade Srbije Miloša Vučević iskazao je potrebu za izgradnjom državotvornog i rodoljubivog političkog jedinstva koje nam je zaista neophodno u ovim vremenima koja su izuzetno teška i izazovna kako za Republiku Srpsku tako i za Srbiju.

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić rekao je da Kongres SPS-a djeluje kao repriza Svesrpskog sabora i da bi svaka partija sa srpskim prefiksom u Srpskoj trebalo da nastupa na takav način i ima svoje prijatelje kada su u pitanju okolne zemlje gdje postoji srpski narod.

"Na ovakav način imamo mogućnost povezivanja i da branimo ono što je naš nacionalni interes. Nacionalni interes nije samo fraza. To podrazumijeva mogućnost da ostanemo da živimo i fukcionišemo u našim okvirima na način kako mi to želimo", rekao je Amidžić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()