Poslanici odbili skidanje tačke s dnevnog reda o kriminalizaciji klevete

Od 69 prisutnih poslanika za je bio samo 21

18.07.2023. 11:34
  • Podijeli:
Narodna skupština RS foto Dejan Rakita:PIXSELL-648b24c648524.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Narodna skupština RS odbila je prijedlog poslanice SDS-a Maje Dragojević Stojnić da se krimnalizacija klevete skine s dnevnog reda.

Od 69 prisutnih poslanika za je bio samo 21 poslanik.

Nenad Stevandić je rekao da je poslanica Dragojević Stojić iz SDS-a predložila da se tačka dnevnog reda o kriminalizaciji klevete skine s dnevnog reda, ali poslanici su to odbili.

Dragojević Stojićeva je rekla da joj je žao što su samo predstavnici SDS, PDP i Nebojša Vukanović iz liste Za pravdu i red glasali za skidanje s dnevnog reda, a da su ostali bili uzdržani.

"Mi smo smatrali da ovo nema nikakvu osnovu da bude na NS RS i da ruši sve međunarodne konvencije", rekla je ona, prenose Nezavisne.

Ona je dodala da RS treba da ima što veću slobodu medija, i da je dosadašnja praksa dobra po kojoj su klevete rješavane kroz građanske parnice. 

"Razočarana sam, žao mi je što ovaj prijedlog nije naišao na razumijevane, uprkos protestima koji su jutros održani pred parlamentom", rekla je ona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()