Ponovo bez kvoruma: Komisija za izbor i imenovanja PDFBiH nije održala sjednicu

I dalje ostaje otvoreno pitanje sudije Ustavnog suda BiH

25.07.2023. 11:22
  • Podijeli:
Parlament Federacije BiH UNA-63ee82da660e3.webp Foto: UNA

Sjednica Komisije za izbor i imenovanja Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nakon jučerašnjeg odgađanja, nije održana ni jutros zbog nedostatka kvoruma.

Komisija je trebala da zauzme stav o načinu izbora novog sudije Ustavnog suda BiH. Članovi ovog tijela iz Stranke demokratske akcije, DF-a, Stranke za BiH i Narodnog evropskog saveza insistiraju da u Predstavnički dom FBiH na glasanje ide lista uspješnih kandidata.

S druge strane, "Trojka" (Socijaldemokratska partija, Narod i pravda i Naša stranka) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH insistiraju na jednom kandidatu, prvorangiranom Marinu Vukoji, bliskom HDZ-u.

Inače, 4. redovna sjednica Predstavničkog doma FBiH počela je nešto poslije 11 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()