Pljušte ostavke zbog loše kadrovske politike

Dopis upućen čelnicima stranke

03.01.2023. 16:30
  • Podijeli:
elmedin_konakovic - una-1664741985860.webp Foto: UNA

Čelnici i članovi tri organizacije Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu uputili su dopis predsjedniku NIP-a Elmedinu Konakoviću, političkom direktoru Rusmiru Pobriću, prvom i drugom zamjeniku Kemalu Ademoviću i Denisu Zvizdiću kojim ih obavještavaju o ostavci na sve funkcije.

Ispred organizacija NIP-a Ključ, Sanski Most i Bužim svi članovi Kantonalnog vijeća i Kantonalnog izvršnog odbora daju ostavke na svoje funkcije u kantonalnim organima stranke.

“Problemi koji svoje korijene vuku unazad dvije godine kulminirali su vođenjem političkih procesa nakon posljednjih izbora i vođenjem kadrovske politike koja je svoj vrhunac dostigla predlaganjem kandidata za diplomatiju. S obzirom da se ne slažemo s takvim vođenjem politike, naša dužnost jeste da vas obavijestimo i da vam skrenemo pažnju jer ne želimo više biti dio kantonalnih organa u kojima se procesi vode na ovakav ili sličan način. Vjerovali smo, posebno kod oblasti diplomatije, da stručnost, etičnost, mladost i poznavanje jezika i rada diplomatije jesu reference koje trebamo sagledati i na osnovu toga iste predložiti. To nije bio slučaj”, navodi se u dopisu.

Ostavku daje 18 članova NIP-a, izabranih na različite pozicije unutar stranke, ali među njima su i kantonalni zastupnici I vijećnici.  

Prvi na spisku je Azhar Sejarić, predsjednik Povjereništva mladih BiH, član Predsjedništva NIP-a, zastupnik u Skupštini USK, predsjednik NIP-a Ključ. Sejarić je bio jedan od kadrova NIP-a koje je predsjednik stranke lično promovisao na press konferencijama, piše Patria.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()