OHR razmatra 'modalitete' vlasništva državne imovine

U okviru serije sastanaka na ovu temu, danas je u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu održan osmi sastanak stručne konsultativne grupe

14.07.2023. 17:50
  • Podijeli:
ohr-pic-anadolija.jpg

Osmi konsultativni sastanak stručnjaka za državnu imovinu: Diskusija o pitanjima koja se odnose na imovinu bivše SFRJ i SRBiH.

U okviru serije sastanaka na ovu temu, danas je u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu održan osmi sastanak stručne konsultativne grupe.

Radna grupa je raspravljala o različitim modalitetima vlasništva, upravljanja i korištenja različitih vrsta imovine bivše SFRJ i SR BiH, kao i nekih drugih kategorija državne imovine.

Radna grupa, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, ima za cilj izradu stručnih mišljenja i informacija kako bi se olakšao rad Parlamentarne skupštine BiH u rješavanju pitanja državne imovine.

Prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između državnog i drugih nivoa vlasti prvi je cilj programa 5+2. To je dugogodišnja obaveza bh. vlasti, navode iz OHR.

Ipak ovo pitanje je i jedno od najosjetljivijih po budućnost BiH obzirom na pokušaje RS da se rasparčava državne imovine Bosne i Hercegovine i preknjiži (odnosno njen dio) na bh. entitet RS.

Javnost u BiH zato s pažnjom prati ovo pitanje, s obzirom da je vrlo izvjesno kako režim Milorada Dodika kreira haos nebi li ostvario zacrtano - otimanje državne imovina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()