Nikšić: Uspjeli smo, usvojen je set važnih reformskih zakona

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je set vrlo važnih energetskih zakona. Dom naroda će, ne sumnjam u to, potvrditi ove zakone, rekao je on

07.07.2023. 09:19
  • Podijeli:
Nermin Nikšić_UNA-6453923641d42.webp Foto: UNA

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić pozdravio je usvajanje set važnih energetskih zakona u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

"Uprkos brojnim opstrukcijama i pokušajima da se populizmom skrene pažnja i omalovaži naša politika konkretnih rješenja - uspjeli smo. Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je set vrlo važnih energetskih zakona. Dom naroda će, ne sumnjam u to, potvrditi ove zakone", izjavio je.

Nikšić je poručio kako je to dokaz da se pregovorima, kompromisom i razumnom politikom može postići mnogo više nego svađama i blokadama.

"Mi ćemo nastaviti ići reformskim putem, kao što smo i obećali. Želim se zahvaliti svih zastupnicima koji su podržali ove vrlo važne zakone. Potvrdili su time da imaju razumijevanja za ubrzanje našeg puta u EU. Korak po korak, ali ćemo te zadatke polako rješavati. BiH je članica Energetske zajednice čime smo se obavezali da ćemo implementirati niz pravila iz EU. Stoga smo vodili računa da zakoni budu usklađeni s pravnom stečevinom EU i Evropske zajednice", dodao je.

Istakao je kako ga neizmjerno raduje da smo se konačno pokrenuli na putu ka EU.

"Vrlo dobro znam koliko je truda uloženo od strane prije svega ministra Vedrana Lakića, ali i njegovih kolegica i kolega, u danima u kojima smo usaglašavali prijedlog zakona. Zato još jednom svima čestitam, veliko hvala, ponosan sam i idemo dalje", zaključio je Nikšić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()