Ministarstvo istaklo prioritete: Modernizacija postojećih i izgradnja novih željezničkih pravaca

Resorni ministar Edin Forto istakao je značaj podrške Svjetske banke i njenih članica grupacije u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata

16.10.2023. 11:59
  • Podijeli:
zeljeznice - britanija - strajk - reuters-63b99f06cbdf4.webp Foto: Reuters

Modernizacija postojećih i izgradnja novih željezničkih pravaca, te rekonstrukcija puta Sarajevo-Podgorica preko Šćepan Polja dva su prioritetna projekta BiH za koje je Svjetska banka iskazala veliko interesovanje da učestvuje u njihovoj realizaciji, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija u Savjetu ministara.

Resorni ministar Edin Forto istakao je značaj podrške Svjetske banke i njenih članica grupacije u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata koji se ogledaju u znatnim iznosima bespovratnih grant sredstava koji, zajedno sa EU fondovima, dosežu i do 40 odsto vrijednosti projekata.

Na današnjem sastanku u Marakešu delegacije BiH sa Fortom na čelu sa izvršnim direktorom Svjetske banke Kunom Davidsom i potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Antonelom Basani zaključeno da se procedure odobravanja projekata moraju ubrzati kako BiH ne bi i u budućnosti plaćala penale za nepovlačenje odobrenih sredstava.

Forto je pohvalio proaktivan i predan angažman rukovodstva predstavništva Svjetske banke u Sarajevu.

Sastanak, kojem je prisustvovao i zamjenik ministra finansija i trezora Muhamed Hasanović, održan je u okviru Godišnjeg sastanka Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda na kojem Forto učestvuje u svojstvu zamjenika guvernera BiH u Svjetskoj banci. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()