Ministar Sevlid Hurtić osudio napad na mladića u Bratuncu

"Tražim od policije i tužilaštva da hitno uhapse i procesuiraju nasilnike, koji su ovo krivično djelo počinili, prema tvrdnji žrtve, na nacionalnoj osnovi

26.06.2023. 17:40
  • Podijeli:
Sevlid Hurtić_foto_FB-63be9686c61ed.webp Foto: Facebook

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je najoštrije osudio brutalni i kukavički napad na mladića Osmana Mehanovića, koji se dogodio 23. juna u večernjim satima u centru Bratunca.

"Tražim od policije i tužilaštva da hitno uhapse i procesuiraju nasilnike, koji su ovo krivično djelo počinili, prema tvrdnji žrtve, na nacionalnoj osnovi.

Nažalost, nakon brutalnog premlaćivanja bračnog para Memišević u Višegradu u najodabranijem mjesecu muslimana - ramazanu, koje još uvijek nije rasvijetljeno, ovaj put je, uoči Kurban-bajrama, ponovo napadnut povratnik, koji je zadobio teške tjelesne povrede",  naveo je Hurtić u saopćenju za javnost.

Dodaje da neprocesuiranje nasilnika i razbojnika, dodatno ohrabruje nove napadače da počine slična krivična djela, što stvara veliku nesigurnost među povratnicima, koji svakodnevno zahtijevaju da se u rasvjetljavanje napada uključe relevantne državne institucije Bosne i Hercegovine.

"Tražim od MUP-a RS-a da svim građanima u ovom entitetu, posebno u mjestima velikog povratka, obezbijedi siguran ambijent za život. Posebno apelujem da se u povratničkim sredinama u narednim danima povećaju mjere sigurnosti tokom obilježavanja velikog blagdana Kurban-bajrama",  navodi se u reakciji ministra Hurtića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()