Mehmedović smatra da bi Nikšić zbog He Buk Bijela trebao podnijeti ostavku

Zajednički projekat

04.03.2024. 11:45
  • Podijeli:
šemsudin_mehmedović_una-656f0b3310695.webp Foto: Una

Poslanik u Predstavnikom domu PSBiH i lider novoosnovane stranke Naprijed Šemsudin Mehmedović reagovao je nakon što je premijer Fbih Ermin Nikšić u emisiji Klix Studios otkeio da je ponovo "oživio" priču sa premijerom RS Radovanom Viškovićem oko projekta na Drini.

 

To je zajednički projekt BiH i Srbije od kojeg bi, prema riječima Nikšić, dvije entitetske elektroprivrede imale po 25 od sto udio a Srbija 50 od sto. 

Mehmedović poručujem da je to "katastrofalna greška" zbog koje Nišić mora podnijeti ostavku. 

"Umjesto da koristi poziciju i u jeni realizaciju He Buk Bijela i projekta srednja - gornja Drina, on potpisalo što je Dodik od njega tražio. Ovdje BiH nije dobila ništa, izgubila je 4,5 milijardi maraka koliko se procjenjuje dug Srbije prema BiH za korištenje hidroelektrana na Droni od 12", ističe Mehmedović. 

 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()