Mehmedović za UNU: "Siguran sam da će neki čestiti kadrovi SDA biti s nama"

Denis Bećirović je poželjan kadar za svaku političku opciju

05.12.2023. 12:37
  • Podijeli:

"U ovom trenutku ne možemo znati imena, ali kada dođe za to vrijeme biće ili pres konferencija ili će biti saopćenje za javnost i tada će se znati top tim koji će voditi ovu stranku", izjavio je za UNU Šemsudin Mehmedović koji uskoro osniva novi politički projekat, a koji će biti osnovan na bazi političke platforme koja se zove Nova bosanska politika.

“Nova bosanska politika treba da da odgovore na ove bosanskohercegovačke izazove u kojima se našla Bosna i Hercegovina i njeni građani obzirom da je zbog loših politika, SDA  nekako gurnuta u opoziciju a s druge strane imamo trojku koja je partner sa HDZ-om i SNSD-om, i iz dana u dan pravi katastrofalne političke greške”, istakao je Mehmedović.

O Denisu Bećiroviću

“Denis Bećirović je relativno mlad političar koji radi svoj posao dobro i ja sam, i ranije bio mišljenja da neko ko je član Predsjedništva BiH i na čelu institucije ne treba da bude blizak ili član, predsjednik bilo koje političke stranke. 

Zbog toga smatram da član Predsjedništva treba da bude svih građana BiH a ne jedne političke opcije. U svakom slučaju Denis Bećirović je poželjan kadar za svaku političku opciju”, istakao je Mehmedović.

O SDA

“SDA je u jednom teškom stanju zbog toga što se i javno izreklo da je to privatna politička stranka, odnosno porodično naslijeđe. Siguran sam da će neki čestiti kadrovi biti sa nama i već ima mnogo općinskih organizacija koje su se stavile na raspolaganje”, kaže Mehmedović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()