Lista Nebojše Vukanovića žele stati ukraj izbornim krađama: Predstavili Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH

Vukanović je dodao da je ovaj dokument izradio Mirko Pavlović

11.08.2023. 13:05
  • Podijeli:
Nebojsa_Vukanovic_Sarajevo_CIK_UNA-64d615d43187f.webp Foto: UNA

Danas je ispred zgrade Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Sarajevu održava pres-konferencija članova liste „Za pravdu i red“ – lista Nebojše Vukanovića.

Kako su kazali u izjavi za medije, cilj im je ponuditi tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, odnosno spriječiti izborne krađe u našoj državi.

Poslanici iz RS odlučni:

"Dosta je režimske politike!".

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, okupljenim je medijima kazao da se ovim prijedlogom tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH želi spriječiti izborna krađa, odnosno žele uvesti skeniranje otiska prstiju, videonadzor tokom glasanja...

Vukanović je dodao da je ovaj dokument izradio Mirko Pavlović.

"Nasilnici su upadali na izborna mjesta! Članovi CIK-a su uglavnom korumpirani i ne rade svoj posao! Da imamo demokratske izbore, ne bismo bili ovdje. Mi smo i CIK-u i PSBiH i Domu naroda i Delegaciji EU poslali ovaj dokument i niko se nije usudio da nam odgovori. Ukrali su 13.000 hiljada glasova", kazao je Vukanović.

On smatra da se treba zaustaviti "bujica" lažnih i nezavisnih kandidata na izborima.

"Treba samo uvesti jednu izmjenu, tj. da članove biračkog odbora mogu imati samo parlamentarne stranke i subjekti na republičkom i lokalnom nivou. Kradljivci, odnosno SNSD prvenstveno, ta oligarhija nikad neće pristati na ove izmjene! Tamo gdje postoje izborne krađe, krade se sve! Najsiromašnija smo evropska zemlja!", kazao je Vukanović. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()