Konaković: Sastanak je bio težak, ali nije propao, opet ćemo sjesti

Projekte u BiH ne bismo smjeli bokirati jer svaki donosi korist BiH", rekao je

26.10.2023. 12:44
  • Podijeli:
elmedin-konakovic-durgut-pixsell.jpg

Lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković rekao je da je današnji sastanak koalicije na državnom nivou bio težak, ali da se ne slaže sa kolegom Miloradom Dodikom (SNSD) da je propao.

Osvrnuo se i na pitanje koje se odnosi na sjedište Apelacionog odjela Suda BiH. 

"Oko sjedišta nemamo usaglašen stav i mislimo da to nije pitanje odnosa prema Banjaluci. Pragmatičnost je važna”, rekao je Konaković.

Iako se oko evropskih zakona nisu uspjeli dogovoriti na sjednici Vijeća ministara će, kaže, biti i drugi zakoni tako da ona nije propala.

"I ti zakoni će u izvještaju naći svoje mjesto", rekao je i dodao da je simbolički bilo važno da da Ursulu von der Leyen dočekaju sa još dva ili tri dokumenta

Kazao je i da ga ohrabruje to što bez obziraju na sve razlike lideri vladajuće koalicije iznova sjedaju.

"Projekte u BiH ne bismo smjeli bokirati jer svaki donosi korist BiH", rekao je.

Također je kazao da smatra da nijedan sastanak nije propao te se ne slaže sa kolegom Miloradom Dodikom po tom pitanju.

"Nijedan sastanak ili susret ne može propasti. Ako definišemo da smo došli do zida o nekoj temi za mene je to uspjeh. Propada samo novac i vrijeme kada mi zarađujemos voje plate, a ne sastajemo se", zaključio je Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()