Konaković nakon sastanka Trojke i HDZ-a: Nema govora o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda BiH

Susret održan u Mostaru

09.01.2024. 17:33
  • Podijeli:
konakovic (2)-6458dda15b32f.webp Foto: Anadolija

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković osvrnuo se na današnji sastanak čelnika Trojke (SDP, NiP, NS) i HDZ-a u Mostaru.

Prema njegovim riječima, nije bilo lako razbiti neke barijere u Bosni i Hercegovini kojima se treba donijeti prosperitet i pobjeći od konflikta kao političkog koncepta.

Napomenuo je da je mnogo izazova u cilju da Bosna i Hercegovina u martu dobije zeleno svjetlo za početak pregovora s Evropskom unijom te da će učiniti sve da se to i desi. Govorio je i o pitanju Ustavnog suda, istakavši stav Trojke po ovom pitanju, javlja Klix.ba.

"Trojka bi bila sretnija od (Dragana) Čovića i (Milorada) Dodika da nema stranih sudija, ali se to ne može desiti kada traju napadi na Ustavni sud. Nema govora da se to može desiti i mi smo bili precizni i jasni", naglasio je Konaković.

Ne krije da u državnoj vlasti postoje neslaganja oko nekih pitanja, ali smatra da se može postići dogovor oko pitanja kao što su borba protiv pranja novca, zakon o sukobu interesa i Frontexu. Konstatovao je da dogovor oko tih pitanja može biti prilika da se "u martu proslavimo".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()