Koalicioni partneri na nivou FBiH dogovorili ubrzanje reformskih aktivnosti

Okupljeni politički dužnosnici iskazali su jasnu opredijeljenost za nastavak razgovora i ubrzanje napora za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta

20.12.2023. 18:08
  • Podijeli:
parlamentarna-skupstina-bih.jpg

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine danas su na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem u Parlamentarnoj skupštini BiH organizirali sastanak s predstavnicima stranaka partnera iz Federacije BiH.

Kako navode iz ove stranke, sastanku su, pored predsjednika Čovića, prisustvovali zamjenica predsjednika Borjana Krišto i dopredsjednica Darijana Filipović te Elmedin Konaković, Saša Magazinović, Elvir Karajbić, Predrag Kojović i Sabina Ćudić.

Okupljeni politički dužnosnici iskazali su jasnu opredijeljenost za nastavak razgovora i ubrzanje napora za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta. Usuglašeno je kako će se u naredna dva mjeseca dalje intenzivirati politički dijalog u cilju postizanja konačnog dogovora.

Također, predstavnici su govorili o spremnosti za poduzimanje koraka kako bi se do konca 2023. godine usvojio Zakon o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu, naglašavajući važnost stabilnog funkcioniranja institucija, izvršavanja međunarodnih obaveza i participiranja u sredstvima koja su iz Evropske unije namijenjena BiH.

Na koncu, dužnosnici su istaknuli spremnost za usvajanje Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti u žurnoj parlamentarnoj proceduri, a koji je na Vijeću ministara prethodno dobio potrebnu podršku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()