Izabrana Komisija za izbor Vijeća ministara BiH

Izabran je po jedan predstavnik svakog političkog subjekta zastupljenog u Predstavničkom domu BiH

01.12.2022. 14:52
  • Podijeli:
parlament bih - anadolija-638899e405619.webp Foto: Anadolija

Izborom Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara, danas je u Sarajevu završena konstitutivna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Izabran je po jedan predstavnik svakog političkog subjekta zastupljenog u ovom domu, tako da će u radu Komisije, koja broji 14 članova, učestvovati Nermin Mandra, Predrag Kožul, Saša Magazinović, Milan Dunović, Nihad Omerović, Sabina Ćudić, Jasmin Emrić, Aida Baručija, Sanja Vulić, Darko Babalj, Mira Pekić, Nenad Grković, Čedomir Stojanović i Milan Petković.

Preuzimajući predsjedavanje sjednicom, novoizabrani predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić istakao je da poslanike očekuje ozbiljan i odgovoran posao.

"Želim da novi saziv, u skladu sa ustavnim nadležnostima, da doprinos u stabilizaciji političkih prilika u BiH", rekao je Zvizdić u obraćanju i dodao da je vrijeme za novi zamah na evroatlantskom putu i ubrzan socio-ekonomski razvoj, kao i usvajanje reformskih zakona.

On je izrazio očekivanje da će ovaj saziv Predstavničkog doma u svom četvorogodišnjem mandatu aktivno ispuniti sve obaveze koje preostaju iz prioriteta Mišljenja Evropske komisije i otvaranja pregovaračkih klastera za članstvo u EU.

Zvizdić je podsjetio da u roku od sedam dana nakon konstituisanja Predstavničkog doma treba da budu konstituisani i poslanički klubovi, a sedam dana potom i komisije Doma.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()